NieuwsProductiesContact

Nieuws

Overzicht


"Toen was geluk" de film.

De razend populaire comedyserie Toen was geluk heel gewoon, die miljoenen kijkers jarenlang aan de televisie gekluisterd hield, krijgt een vervolg in de bioscoop. Gedurende ruim 16 jaar leefden jong en oud in 229 afleveringen mee met de dagelijkse beslommeringen van Jaap en Nel Kooijman, Simon Stokvis en meneer Harmsen. In 1999 won de serie de Gouden Televizier Ring voor meest populaire televisieprogramma. Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier zullen ook in de bioscoopfilm hoofdrollen vertolken. De film speelt zich af in 1974, het jaar waarin de karakters in de televisieserie waren beland toen de serie stopte.

MAX-directeur Jan Slagter: “De comedyserie was een groot succes en voor MAX een goede reden om de kijkers thuis nog één keer de mogelijkheid te bieden hiervan te genieten. De familiefilm gaat verder waar de laatste aflevering gestopt is en zal voor nieuwe, komische en spannende scenes zorgen.”Het scenario wordt geschreven door Lars Boom (Penny’s Shadow, Snuf de Hond). De film wordt geproduceerd door Infinity Film met Omroep MAX als coproducent. Just Bridge Filmdistribution brengt de film voorjaar 2014 uit in de bioscoop.

Korte inhoud 1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
MVSP Monique van Schendelen
Noordereinde 233 B, 1243 JT ’s Graveland
T +31 (0)35 5826969 / M +31 (0)653697606
E-mail monique@mvsp.nl

 

Omhoog
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Simon Stokvis presenteerde zijn CD

Op 18 april 2011 heeft SJOERD PLEIJSIER als SIMON STOKVIS zijn eerste CD ten doop gehouden in de Grand Ballroom van SS DE ROTTERDAM.

SJOERD PLEIJSIER speelde in diverse toneelstukken, tv-series, films en musicals. Grote bekendheid kreeg hij als Simon ‘vriendje’ Stokvis in de tv-serie ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’. De serie werd in 1999 door het publiek bekroond met de Gouden Televizier-Ring.

Op de CD ‘ TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON’ zingt SIMON STOKVIS dertien onvergetelijke sjansongs die velen van ons heel bekend in de oren zullen klinken. Ze zijn door Sjoerd voorzien van nieuwe, originele teksten. Enkele titels: Rotterdam Wordt Wakker( ‘Paris s’éveille’ van Jacques Dutronc), Pijn ( ‘Hurt’ van Bobby Vinton), Zo Nu En Dan ( ‘Et Maintenant’ van Gilbert Bécaud), Doornroosje ( ‘Cinderella Rockefella’ van Esther & Abi Ofarim) en Een Liedje Voor Patricia Paay ( ‘Un Canto A Galicia’ van Julio Iglésias).

 

Omhoog
--------------------------------------------------------------------------------------------------

De Grote Prijs van de Nederlandse Film 2009

Tijdens het Gala van de Nederlandse Film zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2009, uitgereikt. Nothing Personal wist maar liefst 4 van haar 7 nominaties te verzilveren en ging naar huis met het Gouden Kalf voor:

BESTE LANGE SPEELFILM
Bij de Beste Lange Speelfilm dienen alle artistieke, inhoudelijke en productionele elementen volledig in balans samen te komen. Het scenario, de regie, de cameravoering, de acteerprestaties, het geluid en de muziek, de montage en de art direction moeten elkaar aanvullen en versterken. De jury kent het Gouden Kalf toe aan een speelfilm die haar van begin tot eind wist te boeien, te ontroeren en die een verpletterende indruk achterliet.

BESTE REGIE
Urszula Antoniak
Regisseren is meer dan het vertellen van een verhaal. De regisseur moet alle onderdelen van de film op uitgekiende wijze tot een consistent en onvergetelijk geheel weten te brengen. Het Gouden Kalf voor Beste Regie 2009 gaat naar de regisseur die dit op onvolprezen wijze heeft gedaan. Ontroering, spanning en humor zijn perfect in balans. De regisseur verstaat de kunst niet alles uit te willen leggen en heeft het artistieke lef zaken weg te laten.

BESTE CAMERA
Daniël Bouquet
De jury heeft mogen kiezen uit zeer divers en kwalitatief hoogstaand camerawerk. Van gestileerd en vloeiend, rauw en direct tot streng en poëtisch. Bij het bekroonde camerawerk trof elk shot de jury als een mokerslag. Het bewuste kleurgebruik, de ruimte die het camerawerk aan de personages liet om zich te ontwikkelen. Esthetische beelden die je vervullen van verrukking, maar nergens de toeschouwer afleiden van het verhaal.

BESTE SOUND DESIGN
Jan Schermer
Het sound design van deze film maakt de toeschouwer deelgenoot van de eenzaamheid van de personages. Met een perfect ingetogen beheersing weet de winnaar met fraaie auditieve associaties de film een extra lading mee te geven.

De uitreiking, gepresenteerd door Viggo Waas en Peter Heerschop, was live te volgen op het internet via www.filmfestival.nl/festivaltv. Het Gala van de Nederlandse Film is de afsluiting van het 29e Nederlands Film Festival, dat een recordaantal van 151.000 bezoekers trok. Het NOFF en Festival TV trokken 1, 9 miljoen online bezoekers.

De Gouden Kalveren-jury 2009, bestaande uit Ido Abram (voorzitter), Jan Bosdriesz, Jan Dop, Annemiek van Gorp, Nadja Hüpscher (vice-voorzitter), Claire Pijman en Robert Jan Westdijk, heeft de Gouden Kalveren toegekend in zeventien categorieën: Beste Korte Film, Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Televisiefilm, Beste Production Design, Beste Camera, Beste Sound Design, Beste Montage, Beste Muziek, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Scenario, Beste Regie, Beste Lange Speelfilm en de Speciale Juryprijs.

 

Bekijk hier de uitreiking van de Gouden Kalveren

http://www.filmfestival.nl/festivaltv/gala-2009/

Omhoog
--------------------------------------------------------------------------------------------------

NOTHING PERSONAL de grote prijswinnaar in Locarno

Het Engelstalige speelfilmdebuut van de Nederlandse Urszula Antoniak (scenario en regie), met in de hoofdrollen Lotte Verbeek (LINKS) en de acteur Stephen Rea (THE CRYING GAME), is de grote winnaar geworden van het Internationale Filmfestival van Locarno, een van de belangrijkste podia van de artistieke film.

De film kreeg zaterdagavond 15 augustus 2009 maar liefst zes prijzen. De prijs voor het Beste Debuut bestaande uit de Zilveren Luipaard Award en een bedrag van 30.000 Zwitserse franken (toegekend aan regisseur en producent), een Luipaard voor Lotte Verbeek in de categorie Beste Actrice, de Internationale Persprijs (FIPRESCI), de Youth Jury Award bestaande uit een geldbedrag van 6.000 Zwitserse franken, de CICAE Award van de International Art & Essay Cinema Confederation en de Eucumenical Special Mention Award.

Nooit eerder won een film tijdens dit festival zoveel prijzen. Naast Urszula Antoniak en Lotte Verbeek waren ook producent Reinier Selen en coproducent Floor Onrust bij de prijsuitreiking aanwezig.

 

NOTHING PERSONAL was in Locarno geselecteerd voor de hoofdcompetitie die achttien films telde. Ook bij de programmeurs van de internationale filmfestivals van Karlovy Vary (Competition), Venetië (Venice Days) en Rome (Official Selection) viel de film al erg in de smaak, maar Antoniak en de producenten kozen voor Locarno. De Nederlandse première vindt plaats op 27 september tijdens het 29e Nederlands Film Festival in Utrecht.

De film is geproduceerd door Rinkel Film & TV, Family Affair Films, het Ierse Fastnet Films en de VPRO in het kader van het project De Oversteek II. De film werd gefinancierd met steun van het Nederlands Fond voor de Film, het CoBO-fonds en de Irish Film Board. Inmiddels zijn de filmrechten verkocht aan Zwitserland en wordt met diverse andere landen onderhandeld. Bovendien tonen zeer veel filmfestivals belangstelling om de film op te nemen in hun programma. De film is onder andere geselecteerd voor het Frontiere Festival in Milaan, het Athens Film Festival in Athene en het Grandi Festival in Rome.

Urszula Antoniak studeerde af aan zowel de Poolse als de Nederlandse Filmacademie. Haar televisiefilm BIJLMER ODYSSEE werd verkocht aan een groot aantal landen binnen en buiten Europa en haar komedie NEDERLANDS VOOR BEGINNERS trok de aandacht van pers en publiek.

 

Synopsis

De vrijheid die een jonge rebelse vrouw zoekt, vindt ze in de sobere landschappen van het Ierse Connemara. In een afgelegen huis op een landtong treft ze een oudere man aan die een teruggetrokken bestaan leidt en voornamelijk leeft van de goede dingen die het land en de zee hem bieden.

Hij is wijs en ironisch. Zij is radicaal en onverzettelijk. Wat hen verbindt is de eenzaamheid die ze beiden zien als vrijheid. Hij vraagt haar voor hem te komen werken in ruil voor eten. Zij gaat akkoord, maar op één voorwaarde: geen persoonlijk contact, geen persoonlijke vragen, alleen maar werk.

Al snel raken ze geïntrigeerd en willen ze hun deal ‘niets persoonlijks’ zowel houden als breken. Hij weet dat iedere poging om dichter bij haar te komen kan betekenen dat zij weggaat. Voor haar staat het tonen van enige belangstelling gelijk aan afbreuk aan haar radicale vrijheid. De dagen van hun eenvoudige leven vullen zich met werk en rust, en de twee groeien onvermijdelijk naar elkaar toe. Wie zet de eerste stap?

 

Contact

Distributeur: Cinema Delicatessen
Sara Hohner
Jan Luykenstraat 2, 1071 CM Amsterdam
Tel: +31 20 420 71 23 Fax: +31 20 420 71 24
E-mail: sara@cinemadelicatessen.nl

Publiciteit: MVSP
Monique van Schendelen
Noordereinde 233-B, 1243 JT ’s Graveland
Tel: +31 35 582 69 69 / +31 6 53 697 606 Fax: +31 35 582 78 85
E-mail: monique@mvsp.nl

Copyrightvrije foto’s in high res van de prijsuitreiking in Locarno kan men opvragen bij monique@mvsp.nl

Omhoog
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Filmfestivals Sevilla, Spanje en Leeuwarden

NOTHING PERSONAL, het Engelstalige speelfilmdebuut van de Nederlandse Urszula Antoniak met Lotte Verbeek en Stephen Rea in de belangrijkste rollen, heeft dit weekend weer een aantal toonaangevende prijzen ontvangen.

Op het Filmfestival van Sevilla, Spanje ontving de film zaterdagavond 14 november 2009 de Silver Giraldillo Official Section. Het is de op een na grootste prijs. De Golden Giraldillo ging naar Jessica Hausner voor de film Lourdes.
"The understanding of the characters and their mysterious development, the pain of their loss and their recovering were beautifully portrayed in NOTHING PERSONAL", aldus de jury, waarvan Nicolas Roeg (Don't Look Now) de voorzitter was.

Urszula Antoniak nam de prijs, een bedrag van € 25.000,- om de distributie in Spanje extra te stimuleren, in ontvangst. De film won tevens de ASECAN Award, de prijs van de filmkritiek van Andalusië. Zie ook www.festivaldesevilla.com

Op het 31ste Noordelijk Film Festival kreeg Daniël Bouquet (Gouden Kalf Beste Camera) zondagavond 15 november de Publieksprijs overhandigd.

Het festivalpubliek beoordeelde de film met ruim een negen op een schaal van tien. De nummers twee t/m vijf waren de films De Helaasheid der Dingen, Alles Stroomt, Das Weisse Band en The Man Who Loved Yngve.

Zie ook www.noordelijkfilmfestival.nl

Eerder was NOTHING PERSONAL met vier Gouden Kalveren voor Beste Lange Speelfilm, Beste Regie, Beste Camera en Beste Sound Design de grote winnaar van het 29e Nederlands Film Festival.

Op het Internationale Filmfestival van Locarno won de film maar liefst zes prijzen waaronder Beste Debuut, Beste Actrice en de Internationale Persprijs (FIPRESCI).

Vanaf 10 december 2009 is NOTHING PERSONAL te zien in de bioscoop.

 

Omhoog
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoofdrollen voor Stephen Rea en Lotte Verbeek

Stephen Rea, bekend van o.a The Crying Game, Interview with a Vampire en Prêt a Porter vormt samen met actrice Lotte Verbeek de hoofdcast in 'Nothing Personal', het speelfilmdebuut van schrijver en regisseur Urszula Antoniak.

Dit maakten de producenten vandaag bekend. Rea was, ondanks een zwaar bezette agenda, zo gecharmeerd van het scenario en Antoniak's regie-interpretatie, dat hij de rol spontaan accepteerde tijdens een ontmoeting met producenten en regisseur in Londen.
Lotte Verbeek (Moes, Links) vertolkt de vrouwelijke hoofdrol.

Nothing Personal gaat over Anne (Lotte Verbeek), die al haar bezittingen in Nederland achterlaat en als een zwerver door het leven gaat. Ze verkiest eenzaamheid en de natuur boven mensen. In Martin (Stephen Rea), die op een eiland in het Ierse Connemara woont, vindt ze een soulmate. Beiden zien zij eenzaamheid als de ultieme vrijheid. Anne werkt voor Martin in ruil voor eten en onderdak maar eist van hem dat ze niets persoonlijks met hem hoeft te delen: geen vragen en geen gesprekken.
Maar hoe leef je met elkaar samen zonder vragen te stellen? Hoe kun je gevoelens uiten, als je geen woorden gebruikt?

De voornamelijk Engelstalige speelfilm speelt zich af in Ierland, Nederland en Spanje. Naast de VPRO, het Nederlands Film Fonds en het CoBO Fonds wordt de film ondersteund door de Irish Film Board, met een aanzienlijke realiseringsbijdrage. Simon Perry, directeur van het Ierse Fonds prees de kwaliteit en originaliteit van het Engelstalige script en regie-aanpak van Antoniak.

De speelfilm wordt geproduceerd door in het kader van de Oversteek en is een coproductie met de VPRO (Joost de Wolf), het Ierse FastNet Films (Macdara Kelleher) en Family Affair Films Films (Floor Onrust en Sanna Fabery de Jonge). De opnamen van Nothing Personal startten eind oktober 2008 en de film staat gepland in het voorjaar van 2009.

 

Omhoog
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nothing Personal ontvangt "De Oversteek"

Nothing Personal, geschreven door Urszula Antoniak, is geselecteerd voor een realiseringsbijdrage binnen "De Oversteek II". De Oversteek is een project van het Film Fonds in samenwerking met de VPRO waarbij aanstormend talent de kans krijgt om een lange speelfilm te maken.

Uit vele inzendingen werden 12 synopsissen geselecteerd voor een treatment bijdrage, waarna er 8 projecten overbleven voor het uitwerken van een scenario. Uiteindelijk werden er vier films geselecteerd voor realisering.

Nothing Personal vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Anne, die wil ontsnappen aan haar verdriet door alles wat ze bezit weg te gooien en zichzelf een staat van eenzaamheid op te leggen. Ze besluit een zwerversbestaan te lijden tot ze Martin tegenkomt een oudere, intrigerende en eenzame man...

Nothing Personal is in de loop van 2008 opgenomen en wordt geregisseerd door Urszula Antoniak zelf.

 

Omhoog
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoeken naar

Algemeen